Ημερομηνία: 14:52 05/11

Red velvet cupcakes

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (7/10)

ΤΕΜΑΧΙΑ 6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 35Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5


Για το κόκκινο χρώμα που θα προμηθευτείτε καλύτερα να αποφύγετε να είναι σε υγρή μορφή.

 

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα cupcakes:

60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 αυγό

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

25 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

120 ml. ξινόγαλα

1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ.γ σόδα μαγειρικής

3 κ.σ.  κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1/2 κ.σ. ξύδι λευκό

 

Υλικά για την επικάλυψη:

110 γρ. βούτυρο, λιωμένο

110 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

280 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, στον κάδο του μίξερ και με τη βοήθεια του φτερού τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν για 4 -5 λεπτά.

Στη συνέχεια και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε το αυγό.

Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Στη συνέχεια αφού απορροφηθεί το αυγό με το βούτυρο, προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο στον κάδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το συνολικό μείγμα.

5 Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και αφήνουμε στην άκρη.

6 Σε ένα δοχείο, ρίχνουμε το ξινόγαλα και το ξύδι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του αλευριού στον κάδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί.

Έπειτα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του ξινόγαλου στον κάδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τέλος αδειάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο ξινόγαλα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

10 Βάζουμε σε 6 ειδικές φόρμες για muffins χαρτάκια και μοιράζουμε το μείγμα των cupcakes.

11 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 5- λεπτά μέχρις ότου να μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο τους και να βγαίνει καθαρό. Μόλις ετοιμαστούν τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

12 Εκτέλεση για την επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και με τη βοήθεια του σύρματος τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν για 4-5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, σιγά-σιγά και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλας.

13 Σύνθεση γλυκού: Αδειάζουμε την επικάλυψη πάνω από τα cupcakes σε σχήμα σαλιγκαριού, πασπαλίζουμε με πολύχρωμες τρούφες και σερβίρουμε.
 
 
Πηγή:giorgostsoulis.com
Ετικέτες Άρθρου
Red velvet cupcakes Red velvet Cupcakes

Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)

BEST 5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νέο Video ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις