• Βρίσκεστε Εδώ
  • Reviews
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • Τηγανητά Noodles Ρύζι (Khua Mee)
Ημερομηνία: 14:42 11/02

Τηγανητά Noodles Ρύζι (Khua Mee)

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (9/10)

Ο σεφ James Syhabout μοιράζεται τη συνταγή του για το βασιλικό του Λάος.

Ήμασταν ήδη γνωστός ο σεφ Bay Area James Syhabout έχει έναν τρόπο με τραγανά αυγά-και στο νέο βιβλίο μαγειρικής του, Hawker Fare, ο σεφ Commis και Hawker Fare μας δείχνει ότι τα ξηρά τηγανητά χυλοπίτες είναι εξίσου ασφαλή στα χέρια του. Το βιβλίο είναι μια εξαιρετική εισβολή σε ό, τι ήταν σαν να μεγαλώσω ως πρόσφυγας του Λάος, "μάζες αναμνήσεων των τροφίμων που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ". Συνταγές όπως αυτό, ένα πιάτο με ντομάτες που λέει είναι εξίσου απαραίτητο με το κέικ στο πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού, που διαβάζεται ως ερωτικά γράμματα στις ρίζες του πολιτισμού και της κουζίνας που είναι τόσο μπλεγμένη με εκείνη της Ταϊλάνδης. Αν έχετε αμφιβολίες, γνωρίζετε ότι Syhabout λέει ότι το khua mee είναι το Laos ισοδύναμο αυτού που το ταϊλανδικό pad είναι στην Ταϊλάνδη.

Απόδοση: 8 έως 10 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το ομελέτα:

4 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά σούπας ψαριού

3 κουταλιές λάδι canola

Για τα Noodles:

1 ½ λίβρες αποξηραμένα μεσαίου μεγέθους noodles ρύζι

½ φλιτζάνι λάδι canola

½ φλιτζάνι ζάχαρη σε κόκκους

¼ φλυτζανιών κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

¼ φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών

2 κουταλιές σάλτσα καρυκευμάτων από το Golden Mountain

¼ φλιτζάνι σάλτσα ψαριού

1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας

½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού MSG (προαιρετικό)

2 φλιτζάνια λαχανάκια φασολιών

1½ φλιτζάνια βανίλια, σε κομμάτια 1 ίντσας

Για γαρνίρισμα

Φέτα ομελέτα

2 κουταλιές της σούπας

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο, περιλαμβάνονται στελέχη

1 φλυτζάνι φασολιών mung φασολιών

Prik phong (χέρι ψητή Χιλή) ή Sriracha

 

ΟΔΗΓΙΕΣ


1. Κάντε την ομελέτα: Πιάστε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε τη σάλτσα ψαριού. Κτυπήστε με ένα πιρούνι, σαν να φτιάχνετε ομελέτα. Προσθέστε το λάδι σε ένα σωληνοειδές δοχείο 8 ιντσών σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι ζεστό, ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και γυρίστε το τηγάνι για να βεβαιωθείτε ότι το αυγό καλύπτει το κάτω μέρος. Συνεχίστε να μαγειρεύετε σε ήπια ζέστη για περίπου 3 λεπτά - θα παρατηρήσετε ότι η κορυφή της ομελέτας συσφίγγεται. (Εάν αρχίσει να χρωματίζεται, σημαίνει ότι το ταψί είναι πολύ ζεστό, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.)

2. Μόλις η κορυφή είναι σταθερή, αναστρέψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό. Μετακινήστε την ομελέτα έξω από το τηγάνι και σε μια πλάκα για ψύξη. Κόψτε σε τεμάχια ¼ ιντσών και αποθεματικό για γαρνιτούρες.

3. Κάντε τα νουντλς: Ξεκινήστε με να μουσκεύετε τα ζυμαρικά σε κρύο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας - όταν γίνουν, θα πρέπει να είναι αδιαφανή λευκά και σταθερά αλλά εύκαμπτα. Μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι και αποστραγγίστε καλά.

4. Εν τω μεταξύ, προσθέστε το λάδι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με μεγάλη διάμετρο και ανακατέψτε καλά. ρυθμίζεται σε μέση υψηλή θερμότητα. Καθώς το λάδι ζεσταίνεται, η ζάχαρη θα καραμελοποιηθεί. Μαγειρέψτε μέχρι να μετατραπεί η καραμέλα σε βαθύ κεχριμπάρι. Μόλις φτάσει στο επιθυμητό χρώμα, απενεργοποιήστε τη ζέστη, προσθέστε προσεκτικά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να ιδρώσετε τα αρωματικά - σε αυτό το σημείο η κουζίνα σας θα πρέπει να μυρίζει πολύ καλά.

5. Ιδρώστε τα αρωματικά για 1 λεπτό, ξεπλύνετε με νερό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα καρυκεύματα (σάλτσα στρειδιών, σάλτσα καρυκεύματος, σάλτσα ψαριού, γλυκιά σάλτσα σόγιας, μαύρο πιπέρι και MSG, αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε καλά.

6. Επιστρέψτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε την να σιγοβράσει. Προσθέστε τα στραγγισμένα noodles και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ζευγάρι λαβίδες. Μετακινήστε τις ντομάτες σαν να ρίχνετε μια σαλάτα - θα μαλακώσουν και σιγά-σιγά θα απολαύσετε τη σάλτσα. Όταν οι χυλοπίτες έχουν απορροφήσει όλη τη σάλτσα και το τηγάνι είναι στεγνό, χωρίς να παραμείνει υπόλοιπη σάλτσα, απενεργοποιήστε τη θερμότητα και διπλώστε τα στα λαχανάκια φασολιών και τα κρεμμυδάκια, και πάλι σαν να ρίχνετε μια σαλάτα.

7. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ή πιατέλα. Διασκορπίστε την κορυφή με φέτες ομελέτας, τηγανητά ασκαλώνια και τεμαχισμένο κολαντάρι, με μια πλευρά από επιπλέον βλαστούς φασολιών. Σερβίρετε με prik phong ή Sriracha.

Ετικέτες Άρθρου

Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)