• Βρίσκεστε Εδώ
  • Reviews
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • Ρεβιθάδα με μαύρο σκόρδο
Ημερομηνία: 10:42 05/12

Ρεβιθάδα με μαύρο σκόρδο

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (8/10)

xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρονος Ψησίματος

5-6 Ώρες

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

 

Υλικά Συνταγής

Για 6 άτομα

1 κιλό ρεβίθια
1 κουτάλι σούπας μαγειρική σόδα
¾ του κιλού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
¾ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αποξηραμένο δενδρολίβανο Μπαχάρ
3 κουταλιές αποξηραμένο πράσο Μπαχάρ
2 φύλλα δάφνης Μπαχάρ
1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι Μπαχάρ
3 σκελίδες μαύρο σκόρδο Μπαχάρ ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Νερό
Χυμό λεμονιού
 
Εκτέλεση Συνταγής

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό. 
Το πρωί τους ρίχνετε τη σόδα και τα αφήνετε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. 
Στην συνέχεια τα ξεπλένετε καλά.
Τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος (σκεπασταριά την λένε στην Σίφνο) ή σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο και τους προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αποξηραμένο δενδρολίβανο, το αποξηραμένο πράσο, τα φύλλα δάφνης, το ψιλοκομμένο μαύρο σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό το οποίο να καλύπτει τα ρεβίθια και 4-5 δάχτυλα πιο πάνω. 
Καλύπτετε το πήλινο σκεύος ή την κατσαρόλα με το καπάκι τους και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 5 με 6 ώρες.
Όταν η ρεβιθάδα είναι έτοιμη σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και περιχύνετε με φρέσκο χυμό λεμονιού.

Χρήσιμα Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αποξηραμένα μυρωδικά της συνταγής και το μαύρο σκόρδο με το mix Μεντιτερανέ Μπαχάρ.

 
Πηγή:alexandrospapandreou.gr
Ετικέτες Άρθρου

Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)

BEST 5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νέο Video ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις