• Βρίσκεστε Εδώ
  • Reviews
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • Σιγκαπούρη ζυμαρικά με γαρίδες
Ημερομηνία: 20:11 02/08

Σιγκαπούρη ζυμαρικά με γαρίδες

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (8/10)

Αυτή η χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής θερμιδικής αξίας εκδοχή της αγαπημένης σας ταψιού, θα είναι έτοιμη σε 20 λεπτά και είναι γεμάτη με γαρίδες και άφθονο γεύση.

Συστατικά

2 φωλιάζει λεπτές φραγκοστάφυλο ρύζι
1 κουταλιά σως σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά σάλτσα στρειδιών
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρι
1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη τσίλι, κομμένη σε φέτες (απογοητευμένη αν δεν σας αρέσει πολύ ζεστό)
Μέγεθος τζίντζερ με μέγεθος αντίχειρα
, Τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι
, Κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά ή κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτό στύλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα κατά το ήμισυ και μετά σε σπίρτα
8 πρώτες γαρίδες
1 μεγάλο αυγό, ξυλοκοπήθηκε
Φύλλα κορίανδρου, για να σερβίρουν

Μέθοδος

1.Βυθίστε τα ζυμαρικά ρύζι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσετε, αλλά ακόμα al dente. Στραγγίστε και αφήστε την στην άκρη.

2.Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, στρειδιών και σκόνης κάρι.

3.Σε ένα μεγάλο βούκο, προσθέστε το μισό λάδι και τηγανίζουμε το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ μέχρι το χρυσαφί, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα λάδι, το κρεμμύδι, το πιπέρι, τα κρεμμυδάκια, τις γαρίδες και τις χυλοπίτες και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Πιέστε τα πάντα στη μία πλευρά, προσθέστε το αυγό και τον ανακατωμένο. Προσθέστε το μείγμα σάλτσας σόγιας, πετάξτε και πάλι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά. Πασπαλίστε τα φύλλα κορίανδρου πριν τα σερβίρετε.

Ετικέτες Άρθρου

Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)

BEST 5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νέο Video ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις