• Βρίσκεστε Εδώ
  • Reviews
  • ΣΧΕΣΕΙΣ
  • ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ
Ημερομηνία: 15:11 17/12

ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (10/10)

Άντρες-Γυναίκες: Παντού είναι τόσο διαφορετικοί.Γιατί όχι και στις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους;

Μια ανασκόπηση των μελετών που ερεύνησαν τις ερωτικές φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών κατέληξε στο ότι οι φαντασιώσεις τους διαφέρουν πολύ.


Μερικά από τα αποτελέσματα δείχνουν ότι:

Οι άνδρες φαντασιώνονται περισσότερο το να κάνουν κάτι σε μια γυναίκα,ενώ οι γυναίκες να τους κάνουν κάτι.

Οι φαντασιώσεις των ανδρών είναι περισσότερο σαρκικές και οπτικές,ενώ των γυναικών περιλαμβάνουν συναισθήματα.

Οι άνδρες,συχνότερα από τις γυναίκες,φαντασιώνονται σεξουαλικές πράξεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από δύο πρόσωπα.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φαντασιώνονται τον εαυτό τους σε ρόλο υποταγής,ενώ οι άνδρες σε ρόλο κυριαρχίας.Σύμφωνα με την έρευνα των Leitenberg και Henning,αυτό συμβαίνει διότι η υποταγή στη φαντασία της γυναίκας υποδηλώνει πως ο άνδρας τη θέλει πολύ και η κυριαρχία στη φαντασίωση του άνδρα υποδηλώνει ότι η γυναίκα έλκεται τόσο,που φτάνει στο σημείο να μην μπορεί να του αντισταθεί.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες εστιάζουν περισσότερο στην αίσθηση ότι παρέχουν ευχαρίστηση στη γυναίκα,ενώ οι γυναίκες στην αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης.

Με βάση τη μελέτη των Hicks και Leitenberg,το 98% των ανδρών και το 80% των γυναικών φαντασιώνονται πρόσωπα εκτός του/της συντρόφου τους,αν και το 50% αυτών πιστεύει πως η απιστία είναι απαράδεκτη ακόμη στη φαντασίωση.

 


Πως επιδρούν οι φαντασιώσεις στη σεξουαλική ζωή


Η άποψη που υποστήριξε o Φρόιντ,αλλά και άλλοι ερευνητές,ότι οι άνθρωποι φαντασιώνονται όταν δεν ικανοποιούνται σεξουαλικά,δεν επαληθεύεται πια στις σύγχρονες μελέτες.

Αυτές οι έρευνες δείχνουν ότι τα πρόσωπα που έχουν συχνές φαντασιώσεις είναι πιο ενεργά και ικανοποιημένα σεξουαλικά.

Πολλές,άλλες,μελέτες έχουν δείξει πως οι φαντασιώσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλούς σκοπούς,ανάμεσα στους οποίους είναι το να αυξήσουν τη διέγερση και την έλξη μεταξύ των δύο φύλων και να οδηγήσουν στο επιθημητό αποτέλεσμα,που είναι ο οργασμός.

Οι φαντασιώσεις,όμως,που περιλαμβάνουν κοινωνικά ή ηθικά ανεπίτρεπτες σεξουαλικές συμπεριφορές,ενδέχεται να δημιουργήσουν ενοχές και να καταλήξουν στην εμφάνιση σεξουαλικών προβλημάτων.

 


Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)