• Βρίσκεστε Εδώ
  • Reviews
  • ΣΠΟΡ
  • Άλκηστη Αβραμίδου-Μια καταπληκτική αθλήτρια πόλο, ένας σπουδαίος χαρακτήρας
Ημερομηνία: 13:32 03/10

Άλκηστη Αβραμίδου-Μια καταπληκτική αθλήτρια πόλο, ένας σπουδαίος χαρακτήρας!

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (10/10)

   Είναι αλήθεια ότι όταν παίρνεις συνέντευξη από μια αθλήτρια την οποία θαυμάζεις τόσα χρόνια στο γυναικείο πόλο, χωρίς να την έχεις γνωρίσει ποτέ από κοντά σου φέρνει λίγο αμηχανία! Μια αθλήτρια που έχει αφήσει το σημάδι της στις πισίνες με τις τόσες πολλές επιτυχίες τις οποίες έχει, και που είναι τόσα χρόνια στον αθλητισμό και όμως είναι μόλις 26 ετών! (26/2/1988) Όταν όμως συναντηθήκαμε με την Θεσσαλονικιά πολίστρια ο χαρακτήρας της με έκανε να την συμπαθήσω αμέσως και να πραγματοποιήσω μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις που έκανα ποτέ!

    Ήταν απόγευμα Μαΐου όταν δόθηκε το ραντεβού για την συγκεκριμένη συνέντευξη η οποία έγινε στο γραφικό και παράλληλα πανέμορφο Παγκράτι σε μια πολύ ωραία καφετέρια! Άψογη στο ραντεβού της η Άλκηστη καθώς δεν άργησε ούτε λεπτό! Ήταν άνετη, πολύ ευγενική αλλά και παράλληλα πολύ συγκροτημένη προσωπικότητα καθώς με αυτά που μου έλεγε καταλάβαινα ότι είχα απέναντι μου μια πανέξυπνη γυναίκα, χωρίς να είναι ‘δήθεν’ καμία στιγμή εξαιτίας της αναγνωρισημότητας της. Εξωτερικά ήταν γυμνασμένη και πολύ όμορφη συνάμα, σπορ ντυμένη καθώς και κουρασμένη διότι ήταν η περίοδος των προπονήσεων με την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών λόγο της συμμετοχής μας στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης (21 Ιουλίου – 3 Αυγούστου)!

 

Ξεκινώντας την κουβέντα μας άρχισα από τα αυτονόητα!

 

Δημ: Πώς ξεκίνησες το πόλο και σε ποιά ηλικία Άλκηστη;

Αλκ.: Ήμουν στο εξοχικό μου στην Χαλκιδική και μια κοπέλα που κάνουμε μαζί διακοπές και η οποία ασχολούνταν με το άθλημα του πόλο, με ρώτησε αν θα ήθελα να πάω μαζί της να γνωρίσω το συγκεκριμένο άθλημα! Εγώ τότε ήμουν 13 – 14 ετών!  Της είπα ότι θέλω και έτσι ξεκίνησα! Πήγα, δοκίμασα, γενικά μου αρέσει το υγρό στοιχείο και ‘κόλλησα’ με το άθλημα!

 Δημ: Οι γονείς σου τι είπαν για αυτήν σου την απόφαση να ασχοληθείς με το πόλο;

Αλκ: Οι γονείς μου βεβαίως στάθηκαν δίπλα μου, στην απόφαση μου αυτή και γενικά με έχουν στηρίξει πάρα πολύ στην καριέρα μου! Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις τους γονείς σου δίπλα σου σε μια απόφαση που έχεις πάρει και να σε στηρίζουν συνέχεια!

Δημ: Και κάπως έτσι ξεκινάει η καριέρα σου στο άθλημα του πόλο Άλκηστη;

Αλκ: Ναι, ξεκίνησα στον Πάοκ, έπαιξα 3 – 4 χρόνια και μετά αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα!

Δημ: Στην Αθήνα φαντάζομαι σε ζήτησαν ομάδες αρκετές!

Αλκ: Αν και έχουν περάσει χρόνια και δεν θυμάμαι πολύ καλά νομίζω, δηλαδή είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ο Ολυμπιακός και η Γλυφάδα με ήθελαν στο ρόστερ τους!

Δημ: Και εσύ τι αποφάσισες τελικά; Σε ποιά ομάδα αγωνίστηκες τελικά!

Αλκ: Κοίτα το 2005 – 2006 στον Ολυμπιακό υπήρχε τρομερός ανταγωνισμός! Είχε αθλήτριες που τις γνώριζα και από τις Εθνικές ομάδες και είχε  καταπληκτική ομάδα! Θα είχα μικρό χρόνο συμμετοχής ενώ εγώ ήθελα να αγωνίζομαι περισσότερο για να αποκτήσω εμπειρίες και να γίνω καλύτερη και με πιο πολλές παραστάσεις από το άθλημα! Έτσι επέλεξα την Γλυφάδα που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ πολύ περισσότερο!

Δημ: Πόσα χρόνια αγωνίστηκες στην ομάδα της Γλυφάδας;

Αλκ: Έμεινα 2 χρόνια στην ομάδα! Μου άρεσε το κλίμα, η ομάδα και ο προπονητής μου!

Δημ: Μίλησε μου λίγο για τον προπονητή σου! Πώς ήταν, πως σε αντιμετώπισε, σε πρόσεξε;

Αλκ: Ο Προπονητής μου ήταν αυτός που έπρεπε να είναι και ουσιαστικά αυτός με βοήθησε να εξελιχτώ σαν αθλήτρια αλλά και σαν άνθρωπος αφού στην ηλικία που ήμουν, στα 17 είναι μια εύπλαστη ηλικία που διαμορφώνεις χαρακτήρα! ‘Ήταν τόσο σκληρός και τόσο καλός μαζί μου όσο έπρεπε και με βοήθησε πάρα πολύ να εξελιχθώ σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπο όπως σας ανέφερα και παραπάνω!

Δημ: Και το όνομα αυτού;

Αλκ: Χάρης Παυλίδης!

Δημ: Θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους κόουτς!

Αλκ: Και εγώ αυτό πιστεύω ακράδαντα!

Δημ: Και στην πορεία τι έγινε Άλκηστη, πώς πήγες στον Ολυμπιακό;

Αλκ: Κοίτα μετά έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα της Γλυφάδας, έγιναν κάποιες μεγάλες μεταγραφές και θεώρησα όχι ότι με αδικούνε, γενικά έχω έντονο το συναίσθημα της δικαιοσύνης και της αλήθειας μέσα μου, με θίγει όταν κάτι γίνεται και δεν είναι πολύ δίκαιο είτε απέναντι μου, είτε σε κάποιον συναθλητή μου, η ομάδα έφερε κάποιες πολύ καλές αθλήτριες με πολύ μεγάλο μπάτζετ και ενώ είχαμε συζητήσει να πάρουμε κάποια μια αύξηση και εμείς, γιατί μιλάμε είχαν τεράστια διαφορά τα ποσά που παίρναμε από τις  νεοφερμένες αθλήτριες, θα έλεγα ότι έπαιρναν δεκαπλάσιο μισθό από εμάς, αρνήθηκαν και εγώ θίχτηκα σαν νεαρή σε ηλικία αθλήτρια και θεώρησα ότι δεν με σεβάσθηκαν, γιατί επίσης έχω έντονο και το στοιχείου του σεβασμού μέσα μου, δεν ζήτησα τρελά ποσά.

Δημ: Και μετά ήρθε μια παράξενη περίοδος για ‘σένα.

Αλκ: Ναι, έπαιζα μισή χρονιά στον Ολυμπιακό και μισή στον Πάοκ γιατί με διεκδίκησε ο Πάοκ και αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν γίνεται, είναι απερίγραπτη αυτή η εξέλιξη που συνέβη, την επόμενη χρονιά έπαιξα στον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίζομαι εδώ και 5 χρόνια.

Δημ: Αυτά τα 5 χρόνια που αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό πώς αισθάνεσαι, είσαι ικανοποιημένη; Σου αρέσει ο Πειραιάς;

Αλκ: Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία και θεωρώ τον Πειραιά πιο οικείο γιατί μοιάζει λίγο με την Θεσσαλονίκη, την πόλη μου! Στον Ολυμπιακό κατέκτησα 2 πρωταθλήματα, έχουμε περάσει νομίζω τις τελευταίες 4 από τις 5 νομίζω στο FinalFourστην Ευρώπη. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και όχι μόνο, της ομάδας!

Δημ: Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα Άλκηστη; Γιατί η απώλεια του τίτλου από την έμπειρη ομάδα της Βουλιαγμένης επηρέασε μεν την ομάδα αλλά μην ξεχνάμε ότι εσείς είστε μια νέα ομάδα, που σφύζει από ταλέντο και που τώρα ‘χτίζετε’ μέσα στις πισίνες, αποτελούμενη από πολλές νέες Ελληνίδες αθλήτριες που είναι εξαιρετικές αλλά και με εσένα θεωρούμενη πια βετεράνο στην ομάδα αν και είσαι τόσο μικρή σε ηλικία!

  Αλκ: Η Βουλιαγμένη είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα που αποτελείτε από έμπειρες αθλήτριες, γνωρίζονται πολλά χρόνια μεταξύ τους οι κοπέλες, έχουν αθλήτριες που σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα θα πάρουν την ομάδα στα χέρια τους και όπως είχα αναφέρει χάσαμε κρίσιμα παιχνίδια όπως με την Έγκερ (Ουγγρική ομάδα) και την Βουλιαγμένη επειδή λόγο απειρίας βγαίνει το άγχος των αθλητριών και χάσαμε στις λεπτομέρειες αλλά οι λεπτομέρειες είναι που ξεχωρίζουν μια αρκετά καλή ομάδα από μια πολύ καλή ομάδα! Φάνηκε στους τελικούς με την Βουλιαγμένη ότι ήταν πιο έμπειρη ομάδα, πιο έτοιμη και κατάλληλα προετοιμασμένη και ψυχολογικά κυρίως για να κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Δημ: Μίλησε μου λίγο για τον τραυματισμό σου, καθώς ξεκίνησε άσχημα η χρονιά για ‘σένα!

Αλκ: Ναι ξεκίνησε πολύ περίεργα η χρονιά, σε μία προπόνηση που είχαμε με τον Εθνικό, σε μία φάση συγκρούστηκαν τα χέρια μας στην προσπάθεια μιας κοπέλας να σουτάρει και έσπασε το χέρι μου σε τρία σημεία! Εκείνη την στιγμή ήμουν ζεστή λόγο της προπόνησης και δεν το κατάλαβα αμέσως αλλά αργότερα όταν δεν μπορούσα να το κουνήσω καταλάβα ότι είχα πάθει ζημιά! Έκανα θεραπεία για να προλάβω να παίξω στον πρώτο γύρο της Ευρώπης και ουσιαστηκά έπαιξα με σπασμένο χέρι στην Ευρώπη! Ήταν φυσικά δική μου απόφαση καθώς προπονητής και γιατρός μου είπαν ότι έγω θα επέλεγα  τι θα έκανα και ή δεν θα πάθαινα σχεδόν τίποτα ή θα το έσπαγα χειρότερα!

Δημ: Υπήρχε δηλαδή μεγάλος κίνδυνος υποτροπής!

Αλκ: Ναι, είχα μείνει τρεις εβδομάδες με γύψο, βγήκε ο γύψος, το έδεσα όπως μου είπαν και έπαιξα! Δεν έπαιζα σε όλους τους αγώνες, μονο στους πιο κρίσιμους! Αλλά ήθελα να παίξω γι’ αυτό πήρα το ρίσκο εγώ προσωπικά καθώς δεν μπορούσα να βλέπω τις συναθλήτριες μου να αγωνίζονται και εγώ να μην είμαι μέσα στην πισίνα μαζί τους να τις βοηθήσω! Ήθελα να τις βοηθήσω κυρίως ψυχολογικά γιατί αγωνιστικά δυσκολευόμουν! Και θεώρησα σωστό να παίξω!

Δημ: Πολύ σωστά Άλκηστη, μπράβο σου! Μίλησε μου λίγο για τα όνειρα σου για την συνέχεια με τον Ολυμπιακό!

Αλκ: Τα όνειρα μου είναι ένας Ευρωπαϊκός τίτλος, δηλαδή πραγματικά το παλεύουμε πολλά χρόνια, έχουμε πάει σε τελικούς, σε FinalFourκαι φυσικά το πρωτάθλημα εννοείτε! Γενικά φέτος από την ομάδα του Ολυμπιακού έγινε μια προσπάθεια ανανέωσης της ομάδας η οποία νομίζω ότι είναι πολύ επιτυχημένη και αν δεις τον μέσο όρο ηλικίας μας θα το καταλάβεις! Είναι σαν να παίζουμε στις νεάνιδες!

Δημ: Ναι και το παράδοξο είναι ότι κανείς δεν περίμενε ότι στην αρχή της χρονιάς ο Ολυμπιακός θα τερμάτιζε πρώτος και αήττητος και με νίκη μέσα στην έδρα της Βουλιαγμένης με τόσο νεανική ομάδα!

Αλκ: Σωστά. Θεωρώ φυσικά ότι η εμπειρία είναι το κυριότερο και όσο αγωνίζονται τα κορίτσια θα αποκτούν όλο και περισσότερες και εμείς μαζί τους εννοείτε και ελπίζω για το καλύτερο! Αν μείνει η ομάδα έτσι όπως είναι και αυτό φυσικά είναι στα χέρια του Ολυμπιακού, σε ένα με δύο χρόνια θα πραγματοποιηθεί το όνειρο μου για έναν Ευρωπαϊκό τίτλο! Θέλει υπομονή και έχω πάρα πολύ πίστεψε με!

Δημ: Με ποια από την ομάδα είσαι πιο ‘δεμένη’!

Αλκ: Κοίτα με όλες τις κοπέλες έχω καλές σχέσεις αλλά όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας με τις μικρές πρέπει να βάζεις και κάποια όρια και ίσως φέτος να έγινα ‘κακιά’ γιατί ήθελα να τις πιέσω να καταλάβουν ότι ουσιαστικά κάνουν Πρωταθλητισμό και όχι απλά αθλητισμό για να φτάσουν στα όρια τους για να αποδώσουν αυτό που μπορούν γιατί τα νεαρά κορίτσια στην ομάδα μας έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο και πολλές δυνατότητες και αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια και γι’ αυτό δεν μπορώ να έχω τόσο μεγάλη οικειότητα σε τόση μεγάλη διαφορά ηλικίας, γιατί μπερδεύονται αυτά πολύ εύκολα! ‘Δεμένη’ είμαι με τις πιο μεγάλες, με την Μπαλωμενάκη (αποχώρησε αποσύρθηκε από την ενεργό δράση φέτος το καλοκαίρι), με την Βάσω (Μαυρέλου, έφυγε φέτος το καλοκαίρι από την αμάδα), με την Φιλιώ (Μανωλιουδάκη) και λόγο Θεσσαλονίκης με την Μαργαρίτα αλλά γενικά με όλα τα κορίτσια δεν ξεχωρίζω κάποια κοπέλα, όλα τα κορίτσια είναι πάρα πολύ καλά, απλά με τις μεγάλες έχω περάσει περισσότερα πράγματα, με την Εύη Τετζαλίδου!

Δημ: Μίλησε μου λίγο για την Εθνική ομάδα Άλκηστη! Το 2011 στην Σαγκάη τι έγινε;

Αλκ: Ήρθε η πρώτη θέση στον κόσμο για την Εθνική μας!!

Δημ: Ήταν κάτι που μας μάγεψε εμάς τους Έλληνες αν και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν πολλοί για το πόλο, δεν είναι τόσο διαδεδομένο άθλημα αλλά όσοι γνώριζαν το 2011 τι κάνατε, τι φανταστικό κάνατε, πετάξαμε στους 7 ουρανούς! Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες στον τελικό με τις Κινέζες! Μέσα στο σπίτι τους! Και πιστεύω ότι η υποδοχή στο Αεροδρόμιο ήταν μοναδική!

Αλκ: Σίγουρα εγώ δεν περίμενα τέτοια υποδοχή! Δεν το πίστευα, πραγματικά είναι από τις στιγμές που μένεις με το στόμα ανοιχτό και εγώ προσωπικά είχα συγκινηθεί πολύ γιατί ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε! Εγώ τότε το είχα πει, όσοι αγαπούσαν το πόλο ήταν εκεί στο αεροδρόμιο μαζί μας και μας υποδέχτηκαν στην Ελλάδα με τόση χαρά! Δηλαδή έβλεπες ανθρώπους όπως την Αλεξία την καμμένου, τον Χάρη τον Παυλίδη, την Εύη την Μωραϊτίδου, τις παλιές φουρνιές του πόλο δηλαδή που το αγαπάνε και μοιράστηκαν μαζί μας την χαρά μας!

Δημ: Όταν φτάσατε στον τελικό το πιστέψατε ότι θα το πάρετε το χρυσό;

Αλκ: Κοίτα επειδή είμαστε γυναίκες και ο αθλητισμός είναι λίγο περίεργος στις γυναίκες και κυρίως η ψυχολογία, όχι τόσο στους άντρες, η ψυχολογία είναι το παν για ‘μένα! Αν η ψυχολογία σου είναι ανεβασμένη μπορείς να κάνεις πάρα πολλά! Η Ψυχολογία την ομάδας λοιπόν ήταν πολύ καλή, το κλίμα ήταν πολύ καλό μεταξύ μας και με όλο το προπονητικό stuff, δεν είχαμε προβλήματα και κυρίως μας έκανε καλό η συμμετοχή μας στο τουρνουά της Αυστραλίας στο οποίο αντιμετωπίσαμε 5 πολύ καλές ομάδες και της κερδίσαμε όλες, εγώ προσωπικά αισθάνθηκα ότι θα πάμε καλά σε αυτό το παγκόσμιο! Αλλά και οι υπόλοιπες κοπέλες! Παιχνίδι με παιχνίδι ανέβαινε η ψυχολογία μας, βελτιωνόμασταν, σίγουρα και η τύχη έπαιξε ρόλο γιατί στα χιαστοί συναντήσαμε ομάδες πιο κοντά στο στυλ παιχνιδιού μας και επειδή η τύχη ευνοεί τους δυνατούς τα καταφέραμε! Κοιτούσαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σαν έναν τελικό και έτσι φτάσαμε σε αυτήν την τεράστια επιτυχία για το Ελληνικό πόλο και γενικά για τον Ελληνικό αθλητισμό! Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής μου φυσικά!

Δημ: Στον Ελληνικό αθλητισμό ομαδικά και ατομικά έχουμε να επιδείξουμε μεγάλες επιτυχίες! Η Δικιά σας πιστεύω όμως ήταν η μεγαλύτερη! Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες! Αυτό τα λέει όλα!

Δημ: Ας μιλήσουμε λίγο και για τον ερασιτέχνη και τον Πρόεδρο του τον κ. Κουντούρη!

Αλκ: Θεωρώ ότι από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό και ήρθε με ένα χρέος πολύ μεγάλο από τότε που ήρθε, έβαλε σε μια σειρά τον Ολυμπιακό και θεωρώ ότι έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλο καλό στον ερασιτέχνη, έχει βοηθήσει πάρα πολύ, στο τμήμα μας που ξέρω ειδικά, συγκεκριμένα η αρχή του είναι να είναι υγιές και το τμήμα και ο ερασιτέχνης φυσικά και σχεδόν το έχει καταφέρει, εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, μέσα σε δύο χρόνια τέτοια αλλαγή! Και κάποιες στιγμές που έχουμε συζητήσει όχι μόνο με τον ίδιο αλλά και με τους συνεργάτες του, ενδιαφέρεται για τους αθλητές, για τις ιδέες τους και να πηγαίνουμε καλά! Προσωπικά θυμάμαι όταν χάσαμε φέτος στον δεύτερο τελικό από την Βουλιαγμένη και με είδε στεναχωρημένη ήρθε κοντά μου και με ρώτησε τι έχω, του απάντησα ότι είμαι έτσι από την ήττα μας μου και μου απάντησε δεν πειράζει πάμε για το επόμενο παιχνίδι να κερδίσουμε! Δηλαδή μου έδωσε κουράγιο και δύναμη ένας άνθρωπος που είναι σημαντικός, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη και πριν τον τρίτο τελικό εμψύχωσε όλες τις αθλήτριες της ομάδας μας και αυτό φάνηκε από την απόδοση μας! Παλέψαμε μέχρι το τέλος! Είναι δίπλα μας κάθε στιγμή και μας στηρίζει! Αυτό είναι πολύ βασικό να ξέρω ότι με στηρίζει το σωματείο μου! Πριν έρθει ο κ. Κουντούρης δεν το ένιωθα σε τόσο μεγάλο βαθμό! Στήριξη από κάθε άποψη, όχι μόνο οικονομική και ότι με πιστεύει και εμένα και την ομάδα! Και αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μας!

Δημ: Η πολιτεία πιστεύεις ότι σας στήριξε!

Αλκ: Πιστεύω ότι λόγο της κρίσης που υπάρχει ο καθένας μπορεί να ‘πατήσει πάνω σε αυτό! Σου λέει δεν υπάρχουν λεφτά γιατί υπάρχει κρίση! Θεωρώ τώρα ότι βγήκαν κάποιοι νόμοι που στηρίζουνε τα νέα παιδιά όπως τα προνόμια που μας είχε υποσχεθεί ο κ. Ιωαννίδης! Τα προνόμια επανήλθαν, παρόλα αυτά δεν μας στηρίζει απόλυτα η πολιτεία σε σχέση με άλλες χώρες! Σε άλλες χώρες θα δεις να έχουν ένα δικό τους αθλητικό κέντρο, μαζεύονται εκεί 21 άτομα, τρώνε, πίνουν, προπονούνται, έχουν δικό τους γυμναστήριο, δικιά τους πισίνα, δικούς τους γιατρούς, εξελιγμένα μηχανήματα, τα πάντα. Είναι φοβερά εξελιγμένοι και φαντάσου ακόμα και η Ισπανία που έχει την λεγόμενη οικονομική κρίση, είναι πολύ μπροστά από εμάς! Φαντάσου όταν πήραμε το παγκόσμιο στην Σαγκάη, ο χώρος ήταν μια αθλητική εγκατάσταση πέντε φορές σαν το Ο.Α.Κ.Α., στο οποίο οι κινέζες είχαν κάνει προετοιμασία εκεί δύο μήνες πριν το παγκόσμια και τα είχανε όλα! Τους τα πρόσφεραν όλα! Απλά έπρεπε να είναι συγκεντρωμένες στις προπονήσεις! Τίποτα άλλο! Εμείς μάλλον δεν θα φτάσουμε ποτέ σε τέτοια επίπεδο. Πάντως θεωρώ ότι η Ελληνική πολιτεία προσπάθησε και το έδειξε δίνοντας το πριμ του Ζάγκρεμπ σε μια συμφωνία που έγινε με τον ΟΠΑΠ, προσπαθούνε αλλά νομίζω ότι δεν φτάνει!

Δημ: Σας θεωρώ αδικημένες αρκετά γιατί αν δεις τα συμβόλαια στα άλλα αθλήματα και σε σύγκριση με τις επιτυχίες που έχει δώσει το γυναικείο Ελληνικό πόλο εσείς παίρνετε ελάχιστα!

Αλκ: Σίγουρα, εμείς να φανταστείς τα τελευταία χρόνια έχουμε φέρει τόσες πολλές επιτυχίες στον Ελληνικό Αθλητισμό και ζητάμε τα βασικά! Να μην έχουμε πρόβλημα με τις μετακινήσεις, και τουλάχιστον να προπονούμαστε με τις καλύτερες συνθήκες! Όχι π.χ. να ψάχνουμε να βρούμε κολυμβητήριο για να προπονηθούμε και να παρακαλάμε τα κολυμβητήρια και αυτά να μας απαντάνε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση στον Άγιο Κοσμά, στο Παπαστράτειο, στο Ζάππειο, δεν είναι σωστό αυτό! Ενώ βλέπεις οι άλλες Εθνικές σε όλες τις χώρες έχουν το δικό τους αθλητικό κέντρο!

Δημ: Όπως είπαμε και πριν, τα χρήματα που παίρνετε είναι ελάχιστα! Παρόλα αυτά εσείς εκεί, δεν τα παρατάτε!

Αλκ: Κοίτα δεν παίζουμε για τα χρήματα! Φαντάζομαι όλες οι συναθλήτριες μου και στην Εθνική και στο σωματείο θα σου το πουν! Παίζουμε γιατί αγαπάμε το πόλο, δεν το κάνουμε για τα χρήματα αλλά για την μεγάλη μας αγάπη γι’ αυτό το άθλημα! Στην Εθνική ομάδα ας πούμε το κάνουμε για το Εθνόσημο, για την Ελλάδα! Ποτέ για τα χρήματα!

Δημ: Άλκηστη τι θα συμβούλευες τις νεαρές ηλικίες που θέλουν να ασχοληθούν με το πόλο;

Δημ: Πρέπει να το αγαπάς πολύ το άθλημα για να το κάνεις, γιατί είναι ένα πολύ επίπονο και δύσκολο άθλημα. Είναι πολλές ώρες η προπόνηση! Αν ασχοληθείς απλά ερασιτεχνικά είναι πολύ καλό γιατί γυμνάζεις όλο το σώμα σου, διαμορφώνεται σωστά και δομείτε σωστά! Σε βοηθάει γενικά πολύ στην υγεία σου και πνευματικά! Αν το κάνεις ποιο επαγγελματικά θέλει πολλές ώρες προπόνηση, γυμναστήριο για να να φτάσεις σε ένα επιθυμητό επίπεδο!

Δημ: Άρα η προσωπική ζωή σου είναι λίγο περιορισμένη!

Αλκ: Προσπαθώ να έχω προσωπική ζωή, άλλες φορές τα καταφέρνω και άλλες πάλι όχι! Αν θέλεις να βρεις χρόνο πραγματικά όλα χωράνε στην ημέρα σου!  Αν δεν θέλεις δεν χωράνε, αν θέλεις χωράνε (γέλια)!

Δημ: Θεωρείς φέτος ότι έκανες την καλύτερη σου περίοδο στον Ολυμπιακό! Έκανες εκπληκτικές εμφανίσεις και τρομερά πράγματα!

Αλκ: Η καλύτερη μου χρονιά στον Ολυμπιακό θα ήταν αν παίρναμε το πρωτάθλημα και στην Ευρώπη βγαίναμε δεύτερες τουλάχιστον! Οι επιτυχίες οι ατομικές έρχονται από ομαδική επιτυχία! Φέτος είχαμε πολύ καλό κλίμα και διάθεση για δουλειά στην ομάδα και ενθουσιασμό και όρεξη, αυτόν τον έδιναν κυρίως οι μικρές σε ηλικία αθλήτριες! Εγώ και στις προπονήσεις και στους αγώνες δίνω το 100%, τα δίνω όλα κάτι που κάποιες φορές μου βγαίνει και κάποιες όχι! Αλλά προσπαθώ αυτό να το περνάω και στις άλλες κοπέλες να το κάνουν! Να τα δίνουν όλα μέσα στην πισίνα! Φέτος μου ‘Βγήκαν’ κάποια παιχνίδια αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη αφού δεν πήραμε κάποιον τίτλο! Πάντως θεωρώ το 2009 που είχαμε πάρει και το πρωτάθλημα και φέτος ήταν καλές χρονιές προσωπικά! Το 2009 ήταν φυσικά και για την  ομάδα! Φέτος είχα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και φαινόμουν ίσως περισσότερο! Προσωπικά πιστεύω ότι όσο μεγαλώνεις οι εμπειρίες που αποκτάς παίζουν μεγάλο ρόλο και προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να έχω σταθερή και υψηλή απόδοση! Να είμαι σε κάθε παιχνίδι όσο μπορώ σε υψηλό επίπεδο να έχω έναν στάνταρ απόδοσης και φυσικά προσπαθούσα να παίξω πιο πολύ με το μυαλό! Πιο πολύ μυαλωμένα! Και σε αυτό το κομμάτι δούλευα! Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να δουλεύεις και τις αδυναμίες σου και τα θετικά σου στοιχεία αλλιώς αν δουλεύεις μόνο τις αδυναμίες σου δεν εξελίσσεσαι! Πάντως να σου πω την αλήθεια έχω πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου! Ο πρωταθλητισμός με έκανε πολύ δυνατή και αν χάσουμε σε κάποιο παιχνίδι τα βάζω με ‘μένα! Πιστεύω ότι μπορούσα να αγωνιστώ καλύτερα και να κερδίζαμε!

Δημ: Ποια η άποψη σου για τον κόουτς Μορφέση;

Αλκ: Έχουμε ζήσει πολλά πράγματα, είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής θεωρώ και τον σεβόμαστε όλες οι αθλήτριες! Όπως σου είπα και πριν οι γυναίκες είναι πολύ δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις σαν χαρακτήρες και στην Εθνική είμαστε 13 γυναίκες, 13 πολύ καλές αθλήτριες! Είναι δύσκολο το έργο του! Έχουμε ζήσει μεγάλες χαρές με τον κόουτς! Εννοείτε πως τον σέβομαι!

Δημ: Έμαθες για τις νέες αλλαγές που θα γίνουν στο πόλο και θα συζητηθούν στην Βαρκελώνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Αλκ: Βεβαίως τις γνωρίζω, με άλλες συμφωνώ και με άλλες διαφωνώ! Ας πούμε σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι όταν ο παίχτης πάρει φάουλ στα πέντε μέτρα δεν θα βγαίνει κανένα μπλοκ! Δηλαδή ο τερματοφύλακας θα κάνει τον σταυρό του! Και αν βγει μπλοκ είναι πέναλτι! Αυτό το θεωρώ μεγάλο λάθος! Τα άλλα που τα διάβασα δεν διαπίστωσα μεγάλες διαφορές! Συμφωνώ δηλαδή να μην υπάρχει παράταση αλλά κατευθείαν πέναλτι! Αυτό το ότι παίζαμε μιάμιση ώρα τον τελικό είναι πολύ κουραστικό! Πάντως για το θέμα του μπλοκ που όπως είπα διαφωνώ υποτίθεται στο πόλο ότι ο διαιτητής και όλοι βοηθάνε την άμυνα όχι την επίθεση και τώρα με αυτό γίνεται ακριβώς το αντίθετο! Αυτό βοηθάει την επίθεση 100%! Το πόλο στηρίζεται στην άμυνα και η Εθνική μας έχει από τις καλύτερες άμυνες οπότε αυτό μας αποδυναμώνει!

Δημ: Θεωρείς ότι είσαι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη στην ζωή σου;

Αλκ: Κοίτα είμαι ευτυχισμένη όπως είμαι τώρα αλλά ικανοποιημένη όχι! Ξυπνάω με το όνειρο της κατάκτησης ενός Ευρωπαϊκού τίτλου και ενός Ολυμπιακού μεταλλίου! Είναι όνειρο ζωής και καριέρας πιστεύω αυτά τα δύο!

Δημ: Από ελεύθερο χρόνο πως περνάς;

Αλκ: Δεν έχω ποτέ ελεύθερο χρόνο (γέλια). Εντάξει βασικά προσπαθούσα να παρακολουθώ τα μαθήματα μου στο πανεπιστήμιο για να μην μείνω πίσω! Τις ώρες ξεκούρασης μου αρέσει να βλέπω ταινίες, να βγαίνω με τις φίλες και τους φίλους μου, να πηγαίνουμε για φαγητό, να πηγαίνουμε σινεμά! Είμαι σινεφίλ γενικά!

Δημ: Σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;

Αλκ: Δεν μπορώ να αντισταθώ στα σκυλιά μου που τα αγαπώ πάρα πολύ, στην οικογένεια μου επίσης, σε έναν ωραίο καφέ κοντά στην θάλασσα με τους φίλους μου και στα ωραία ταξίδια! Τρελαίνομαι για τα ταξίδια!

Δημ: Ποιο είναι το μότο σου;

Αλκ: Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Είναι ατάκα κλεμμένη από τον προπονητή μου τον Χάρη Παυλίδη!

Δημ: Ωραία ατάκα και ταιριάζει με τον χαρακτήρα σου!

Δημ: Αν και είσαι πολύ μικρή σε ηλικία τι σκέφτεσαι για το αύριο; Μόλις τελειώσεις την καριέρα σου στις πισίνες;

Αλκ: Βασικά σκέφτομαι για αρχή να τελειώσω την σχολή μου γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, την τελευταία πενταετία τόσο με την Εθνική όσο και με τον σύλλογο μου είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για κάτι καινούργιο και την παραμέλησα, θέλω στα επόμενα δύο με τρία χρόνια να την τελειώσω, να πάρω το πτυχίο μου!

Δημ: Τι σπουδάζεις ακριβώς;

Αλκ: Διεθνής σχέσεις! Αυτός είναι ο στόχος μου ο βασικός, να τελειώσω τις σπουδές!

Δημ: Και προσωπικά, εννοώ να κάνεις οικογένεια;

Αλκ: Φυσικά το σκέφτομαι όπως σχεδόν κάθε γυναίκα αλλά είναι λίγο μακρινό αυτό ακόμα για ‘μένα! Δεν είμαι και τόσο μεγάλη σε ηλικία για να αγχώνομαι! Ποτέ δεν ξέρεις φυσικά αλλά το θεωρώ λίγο πιο μακρινό σαν σκέψη ακόμα!

Δημ: Και κάτι που αφορά εσάς τις γυναίκες. Κάπου διάβασα ότι σου αρέσει να αγοράζεις παπούτσια και σαγιονάρες πάρα πολύ!

Αλκ: Όχι απλά με ρώτησαν τι είναι αυτό ψωνίζεις πιο πολύ! Γενικά δεν είμαι υπερκαταναλωτικό άτομο, δεν θα πάω να ψωνίσω πολλά πράγματα, ψωνίζω μια με δύο φορές τον χρόνο και θα πάρω αυτά που χρειάζομαι! Απλά δεν ψωνίζω πολλά, τα βασικά κυρίως! Παπούτσια νορμάλ, αλλά σαγιονάρες  αγοράζω αρκετές, γιατί φαντάζεσαι με τις προπονήσεις και γενικά στο πόλο τις χρησιμοποιούμε πάρα πολύ και φθείρονται εκτός πισίνας και έτσι είμαι αναγκασμένη να τις αντικαταστήσω!

Δημ: Και μια τελευταία ερώτηση! Σκέφτεσαι μετά το τέλος της καριέρας σου να ασχοληθείς με την προπονητική!

Αλκ: Δεν μου έχει περάσει απ’ το μυαλό μου! Δεν θα καθίσω σε έναν καναπέ φυσικά αλλά θα κάνω υγιή άσκηση για να διατηρούμε σε καλή κατάσταση!

Δημ: Σε ευχαριστώ πολύ Άλκηστη για την συνέντευξη αυτή!

Αλκ: Να είσαι καλά χαρά μου!   

 

Άλκηστη Αβραμίδου

Η Άλκηστη Αβραμίδου (γεννημένη στις 22 Φεβρουαρίου 1988 στη Θεσσαλονίκη) είναι Ελληνίδα αθλήτρια υδατοσφαίρισης που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

Καριέρα

Η κορυφαία στιγμή της Άλκηστης Αβραμίδου ήταν όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Σαγκάης, το 2011.

Με τον Ολυμπιακό έχει δύο πρωταθλήματα, το 2009 και το 2011, δύο Final 4 στο Champions Cup (2010, 2011).

Ακόμη, έχει δύο ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ το 2010 και σε εκείνο του Αϊντχόφεν το 2012, ενώ έχει και δύο χάλκινα μετάλλια σε World League, ένα στο Σαν Ντιέγκο το 2010 και ένα στη Χιανγκτσού το 2012.

 

Η Άλκηστη Αβραμίδου είναι τέταρτη σκόρερ μέχρι στιγμής σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 πόλο Γυναικών και φέτος τα έκανε 400 και με τις τρομερές εμφανίσεις της!  Φέτος ήταν πρώτη σκόρερ στην Α1 γυναικών με 70 γκολ!  

του/της Ρένος Πλατής

Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)