• Βρίσκεστε Εδώ
  • Νέα
  • ΣΠΟΡ
  • Επανέναρξη του πρωταθλήματος ζήτησε η Super League από τον Βασιλειάδη
Ημερομηνία: 13:38 13/03

Επανέναρξη του πρωταθλήματος ζήτησε η Super League από τον Βασιλειάδη

Κάθετα αντίθετη στην απόφαση της κυβέρνησης για την επ΄αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος,μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την Κυριακή, είναι η Super League, με τον πρόεδρό της, Γιώργο Στράτο, να μεταφέρει τις ενστάσεις των ΠΑΕ για την απόφαση αυτή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στη συνάντησή τους την Τρίτη.

«Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν ωφελεί κανέναν, ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και θέτει σε τεράστια διακινδύνευση όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πέραν των οικονομικών συνεπειών επί δικαίων και αδίκων σε όλες τις ομάδες», τόνισε ο Γιώργος Στράτος μετά τη συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «υφίσταται νόμος, υπάρχουν προβλεπόμενες ποινές, υπάρχουν αρμόδια όργανα για να καταλογίσουν ευθύνες και αυτή είναι η δική μας άποψη. Σε ό,τι κριθεί αναγκαίο για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, πάντα εναρμονισμένο με τους διεθνείς κανονισμούς, εμείς θα είμαστε αρωγοί με συγκεκριμένες προτάσεις».

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν υφίσταται θέμα διάστασης απόψεων, σημειώνοντας πως στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κατατέθηκε η άποψη του συνόλου των μελών της Λίγκας.

 «Θεωρούμε πως η διακοπή δεν συμβάλει σε τίποτα και αντίθετα οδηγεί σε οπισθοδρόμηση από τον ευκταίο σκοπό και ζητήσαμε την ταχύτατη επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Θα είμαστε παρόντες σε ό,τι ζητηθεί στο μέτρο που μας αναλογεί».

Η κυβέρνηση πάντως εμφανίζεται αποφασισμένη στο να φτάσει την υπόθεση μέχρι το… τέλος και πρόθεσή της είναι να μην παιχτεί ποδόσφαιρο στη Super League πριν τελεσιδικήσουν όλες οι υποθέσεις που έχουν καταλήξει στα δικαστήρια, πράγμα που σημαίνει πως είναι απίθανο να υπάρξει πρωτάθλημα πριν το Σαββατοκύριακο 31/3-1/4, δηλαδή μετά τη διακοπή για τα φιλικά των εθνικών ομάδων. 

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν… ενδιαφέρεται αν οι ελληνικές ομάδες μείνουν εκτός διεθνών διοργανώσεων, αν πρώτα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δεσμεύσεις και η συμφωνία για νέο πλαίσιο, νέο ποινολόγιο για να μπορέσει να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα.

«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη».

«Αν θέλουν οι ομάδες να βγουν στην Ευρώπη θα πρέπει να κάτσουν όλοι στο τραπέζι για να σταματήσει αυτή η αηδία», είπε επίσης ο υφυπουργός μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε χθες την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ ο κ. Βασιλειάδης γνωστοποίησε την απόφαση και στην FIFA, με επιστολή του στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ελήφθη.   

 

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες Άρθρου

Για να σχολιάσετε το άρθρο, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)

BEST 5 ΣΠΟΡ
Νέο Video ΣΠΟΡ
Ειδήσεις