• Βρίσκεστε Εδώ
  • Reviews
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ο κ. ΚΛΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία: 11:43 14/05

Ο κ. ΚΛΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (10/10)

(Όπως αυτό δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο www.ezy.gr στις 22/06/2012)

Έλα σε παρακαλώ, σοβαρέψου! Έλα σε παρακαλώ, σύνελθε τελικά. Τι πράγματα είναι αυτά που πιστεύεις; Είναι ποτέ δυνατόν η πόρνη να βγάλει σεντόνι στο μπαλκόνι προς απόδειξη αγνότητος; Όχι ότι είναι κακό να είσαι πόρνη, ίσα-ίσα θα έλεγα, αλλά μην κονταροχτυπιέσαι κι από πάνω περί αμόλυντης και ηθικής ακεραιότητας. Αυτά μου έλεγε ο φίλος μου ο Κωστάκης την ώρα που παίζαμε τάβλι, και συγκεκριμένα «ΦΕΥΓΑ», για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Με το που τού είπα «έλα ρε Κωστάκη, μπορεί τώρα να καταφέρουν κάτι!». Μου απάντησε «κουραφέξαλα!. Βρε δεν τους πιστεύω, που να δω τον Βενιζέλο 75 κιλά στυλάκι από την αγωνία του. Είναι αφερέγγυοι. Είναι πολιτικώς ανεύθυνοι και απατεώνες. Αν ήθελαν είχαν όλο τον καιρό να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, αλλά δε θέλανε Κλέωνα. ΔΕ ΘΕΛΑΝΕ, σου λέω. Και να σου πω και κάτι άλλο, δεν έχεις καμιά απορία με όλα αυτά;». «Τι και ποια απορία να έχω;». «Εγώ όμως έχω Κλέωνα, και όχι μια αλλά πολλές. Πάρα πολλές».

«Απορώ πρώτον και κυριότερον γιατί ο Σαμαράς στις συναντήσεις του με τον Παπούλια και τον Βενιζέλο ήταν τόσο χαρούμενος; Τα είδες τα videos; Κανονικά έπρεπε να μη μιλιόταν από το άγχος και το φόρτος της ευθύνης που αναλαμβάνει. Αλλά έδειχνε σαν το μικρό παιδί που τού δώσανε το παιχνίδι που τού είχαν υποσχεθεί. Ποιο λοιπόν το συμπέρασμα περί ποιότητας και υπευθυνότητας του πολιτικού ανδρός;»

«Απορώ γιατί δεν κάνανε τον Μάιο την κυβέρνηση, αφού όλοι το ξέραμε πως αυτήν ακριβώς την κυβέρνηση θα κάνανε τελικά»

«Απορώ επίσης τι θα γίνει όταν έρθει η Τρόικα και πει να πάρουν επιπρόσθετα μέτρα. Τι θα κάνει η συνιστώσα Κουβέλη; Θα τα ψηφίσει ή θα τα περάσουν με την ανοχή της από το παράθυρο;»

«Απορώ τι θα γίνει με τα χαράτσια που πληρώνουμε; Τι θα κάνουν; Θα τα συνεχίσουν; Φυσικά, αφού αυτοί τα ψήφισαν και τα θεσμοθέτησαν»

«Απορώ τι θα γίνει με τα εκκαθαριστικά Κλέωνα; Πώς θα τα πληρώσουμε; Πώς θα δώσει ο λαουτζίκος με 1.500.000 ανέργους και χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές τέτοιους φόρους;»

«Απορώ πώς θα συννενοηθούν οι τρεις τους στα εθνικά θέματα; Τι θα κάνουν με το όνομα της F.Y.R.O.M.; Τι εκχωρήσεις ετοιμάζουν; Θα προχωρήσουν στην Α.Ο.Ζ.; Θα βάλουν κανένα φρένο στην Τουρκία ή θα αλωνίζει πάλι στο Αιγαίο, και θα φτάσουν αυτή τη φορά οι φρεγάτες τους στην Κέρκυρα για by night διασκέδαση του τουρκικού στόλου;»

«Απορώ επίσης τι θα κάνουν που δεν έκαναν με τους λαθρομετανάστες; Με την εγκληματικότητα; Με τη βια της κοινωνίας; Και τελικά τι έγιναν τα «Κέντρα Χρυσοχοΐδη»; Λειτουργούν; Υπολειτουργούν; Έκλεισαν; Και ποιος ελέγχει τελικά ποιον σε αυτόν τον τόπο;»

«Απορώ αν θα μπορέσει ο Δημήτρης ο χασάπης να κάνει τις χημιοθεραπείες του, γιατί τώρα τις έχει αναβάλει δυο εβδομάδες; Και τελικά δεν φταίει και σε τίποτα, που τους ψήφισε! Τον φοβίσανε τόσο πολύ που λογικά αντέδρασε»

«Απορώ αν τώρα ο Άκης θα μιλήσει ή θα αθωωθεί; Και οι τρέσες της κ. Σταμάτη θα γίνουν θηλιά στο λαιμό μας. Γιατί να το δεις, θα απαιτήσουν στο τέλος και αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο για την ταλαιπωρία τους»

«Απορώ αν πληρώσουν τα χρέη τους το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.;»

«Απορώ αν θα πάνε βιβλία στα σχολεία, γιατί τα περσινά ακόμα τα περιμένουν»

«Απορώ αν θα δουλεύουν εδώ τα νέα παιδιά για να σταματήσουν να ταξιδεύουν προς άλλες χώρες;»

«Απορώ αν βάλουν στο χέρι αυτήν τη φορά στους φοροφυγάδες ή θα κόβουν ανενόχλητοι «βόλτες» και θα βγάζουν τα λεφτά τους χωρίς να πληρώνουν ποτέ σεντ;»

«Απορώ πώς η Ισλανδία τα κατάφερε και εμείς όχι;»

«Απορώ πώς η Ισπανία καταστρέφεται με μέτρα πού ήδη έχει πάρει εδώ και δυο χρόνια;»

«Απορώ αν ντράπηκαν ποτέ για όλα τα παραπάνω που έπρεπε να κάνουν και δεν τα έκαναν τόσο καιρό και θέλουν να μας πείσουν ότι θα τα κάνουν τώρα»

«Και τελικά για το μόνο που δεν απορώ Κλέωνα, είναι ότι αν δεν κάνουν κάτι πολύ γρήγορα, αν δεν προσπαθήσουν σοβαρά, πράγμα δύσκολο με τα μυαλά που έχουν, στις εξέδρες επισήμων της 25ης Μαρτίου θα κάθονται άλλοι επίσημοι, μη σου πω και σε αυτές της 28ης Οκτωβρίου!».

 

του ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ  

Ετικέτες Άρθρου

Για να σχολιάσετε το άρθρο και να βαθμολογήσετε, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)

BEST 5 ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέο Video ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδήσεις