• Βρίσκεστε Εδώ
  • Νέα
  • OIKONOMIA
  • Όχι πλειστηριασμοί ακινήτων αξίας μέχρι 300.000 ευρώ
Ημερομηνία: 16:40 11/10

Όχι πλειστηριασμοί ακινήτων αξίας μέχρι 300.000 ευρώ

Την προστασία όλων των ακινήτων αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, με εξαίρεσή τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, θα δούμε το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νένας Μαλλιάρα στο capital.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στα τέλη Νοεμβρίου, οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει από κοινού να θέσουν τον πήχη ψηλότερα των 300.000 ευρώ. Πρόκειται για την εμπορική αξία των ακινήτων, δηλαδή την τιμή πρώτης προσφοράς κατά τον πλειστηριασμό. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όλες οι κατοικίες, κύριες ή δευτερεύουσες φυσικών προσώπων, με αξία κάτω των 300.000 ευρώ, δεν πρόκειται να τεθούν σε πλειστηριασμό.

Κατά τις συναντήσεις των Τραπεζών με τον Υπουργό Οικονομίας επισημάνθηκε ότι υπάρχει ευαισθησία στο θέμα των πλειστηριασμών. Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες δεσμεύτηκαν στον Υπουργό Οικονομίας ότι καμία τράπεζα δεν πρόκειται να βάλει στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πρώτες κατοικίες, εξοχικά και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι 300.000 ευρώ. 

Πηγή: Capital.gr 

Για να σχολιάσετε το άρθρο, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)

BEST 5 OIKONOMIA
Ειδήσεις