• Βρίσκεστε Εδώ
  • Νέα
  • ΓΚΑΛΕΡΙ/ΕΚΘΕΣΕΙΣ
  • Αγγελική Πανταζοπούλου | Αποθυμία| εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, 20:00-
Ημερομηνία: 11:50 12/03

Αγγελική Πανταζοπούλου | Αποθυμία| εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, 20:00-23:00

Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Μαρτίου εγκαινιάζουμε στον Τεχνοχώρο τη νέα μας έκθεση ζωγραφικής, την ατομική της Αγγελικής Πανταζοπούλου με τίτλο «Αποθυμία». Η Αγγελική Πανταζοπούλου, μία νέα, ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη ζωγράφος, που επεξεργάζεται το λάδι με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή, φιλοτεχνεί έργα που εξετάζουν το παρόν, μέσα από το πρίσμα του παρελθόντος και αναζητούν τις αξίες και τα ήθη που χάνονται μέσα στον χρόνο. 
Σας περιμένουμε για να σας ξεναγήσουμε μέχρι και τις 13 Απριλίου.

Στο τέλος του μήνα, στο MyArtBox, το Σάββατο 31 Μαρτίου εγκαινιάζουμε την παρουσίαση χειροποίητου κοσμήματος από τις Δέσποινα Καλλιγά και Μαίρη Μητσού – Προκοπίου που θα διαρκέσει μέχρι και την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου. Κοσμήματα ιδανικά για δώρα για εμάς ή τους αγαπημένους μας σε προσιτές τιμές, με πρωταγωνιστικό ρόλο την άνοιξη και την γυναίκα.

Αγγελική Πανταζοπούλου | Αποθυμίαεγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, 20:00-23:00

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται την Αγγελική Πανταζοπούλου και την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Αποθυμία». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 13 Απριλίου.

Η Αγγελική Πανταζοπούλου, μία νέα, ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη ζωγράφος, που επεξεργάζεται το λάδι με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή, φιλοτεχνεί έργα που εξετάζουν το παρόν, μέσα από το πρίσμα του παρελθόντος και αναζητούν τις αξίες και τα ήθη που χάνονται μέσα στον χρόνο.


Όπως αναφέρει η ίδια η ζωγράφος: «Η νοσταλγία για μία αλλοτινή εποχή σημαίνει ότι αποθυμήσαμε αξίες. Αξίες που παρήλθαν ως αποτέλεσμα της αστικοποίησης και οπωσδήποτε του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας, με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Δεν πιστεύω ότι νοσταλγία σημαίνει προσκόλληση στο παρελθόν ή μη αποδοχή της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων. Ο χρόνος έχει έναν ρυθμό αδιάκοπο, που δεν αποσυντονίζεται από μια κριτική σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν. Ο χρόνος είναι μία έννοια που γίνεται αντιληπτή μόνο από τον άνθρωπο, λειτουργεί σε σχέση πάντα με τον χώρο και μοιάζει να επηρεάζεται από αυτόν», ενώ προσθέτει: «Η τεχνολογία, της οποίας η χρησιμότητα στην καθημερινότητά μας είναι αδιαμφισβήτητη, έχει ως κύριο σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου. Ωστόσο, ο χρόνος, αντί να περισσεύει, συμπιέζεται, αλλάζει η «χωρητικότητά» του. Υπάρχει μια διάχυτη ανυπομονησία και βιασύνη. Ακόμα και στον τομέα της δημιουργίας, παρατηρείται παγκοσμίως μια ανυπομονησία για πρωτοτυπία. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο δεν είναι εφικτός ο διάλογος με την τέχνη των μεγάλων δασκάλων. Επιδιώκω αυτόν τον διάλογο και γυρεύω με καρτερία το απροσδιόριστο, το άπιαστο συστατικό στη ζωγραφική».

Η Αγγελική Πανταζοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη (2009 – 2016). Παλαιότερα, από το 1999 έως το 2001, ακολούθησε σπουδές ως Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και η έκθεση «Αποθυμία» είναι η πρώτη της ατομική.

Χορηγοί επικοινωνίας στην Ελλάδα είναι οι art22 και globalview.


Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά, χορηγία του Οινοποιείου Θέαλος Γη. Διάρκεια Έκθεσης: 15 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2018

 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30

Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00

Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού
Κατά τις ημέρες των εορτών θα τηρηθεί εορταστικό ωράριο

 


Ετικέτες Άρθρου

Για να σχολιάσετε το άρθρο, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)

BEST 5 ΓΚΑΛΕΡΙ/ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Ειδήσεις