• Βρίσκεστε Εδώ
  • Νέα
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το «σχε
Ημερομηνία: 18:47 15/05

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το «σχεδία αρτ»

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το «σχεδία αρτ», το νέο πρόγραμμα του περιοδικού δρόμου Σχεδία.

Μέσα από αυτήν τη συνέργεια δίνεται η δυνατότητα στους πωλητές του περιοδικού να μεταμορφώνουν παλιά τεύχη της Σχεδίας σε χρηστικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, τα οποία θα διατίθενται στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη με στόχο την υποστήριξη και την ανάδειξη του κοινωνικού έργου που επιτελείται.
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018, την Κυριακή 20 Μαΐου το Μουσείο Μπενάκη και η Σχεδία συνδιοργανώνουν στην Πειραιώς 138 εκπαιδευτικά εργαστήρια up-cycling και κόμικ, προβολές, φωτογραφικές εκθέσεις, αλλά και μια σειρά βιωματικών συζητήσεων με τους ανθρώπους της Σχεδίας και τους συνεργάτες τους.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Στο πλαίσιο εορτασμού, την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου το Πωλητήριο θα κάνει επίσης τις εξής εκπτώσεις: 
10% στα αντικείμενα, 30-50% στις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη.

Η Σχεδία (www.shedia.gr) είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (International Network of Street Papers (INSP). Εκδίδεται από τη «Διογένης ΜΚΟ», η οποία είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συστήθηκε στις αρχές του 2010 για την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Το «σχεδία αρτ» (www.shediart.gr), είναι το νέο πρόγραμμα της Σχεδίας. Ένα πρόγραμμα βαθιά κοινωνικό και βαθιά περιβαλλοντικό το οποίο βασίζεται και προάγει τη μέθοδο της επαναχρησιμοποίησης (up-cycling).

Ετικέτες Άρθρου

Για να σχολιάσετε το άρθρο, συνδεθείτε ή εγγραφείτε στο MyReview.gr

Σχόλια (0)